KRONIKA 1, 18.45 KRONIKA 2, 21.45

kronika_jagoda_145x82.jpg

Osrednja informativna oddaja Kronika ima novo podobo in nov termin. Vabljeni k ogledu od ponedeljka do petka ob 18.45 in ob 21.45 uri.

RTS produkcija

rts_promo_145x82.jpg

Forum » Predlogi, kritika ipd. » RTS Lent 2010
tomaz
Citiraj 26.06.2010 @ 04:49
Spoštovani!

Ker sem zagovornik pozitivne kritike in verjamem da lahko le koristi, sem se odločil, da spet pišem.

Pred časom ste dobili nov studi. kupili opremo, ki je menda najboljša v sloveniji, imate najboljšo tehnologijo proprenosih s terena ipd.

Spoštovani, zanima me zakaj tega ne uporabljate? Ali se vam ne zdi škoda neizkoriščenih potencialov?

Edino, kar mi je res všeč na vaši televiziji je kronika. vredu je tudi živa, so pa tudi ostale odaje dobre, vendar me ne interesirajo.

Najbolj moteč dejavnik je to, da ste uradna festivalska televizija. danes sem priklopil, na RTS ob 20.10, da vidim kaj bi se dalo na lentu pogledat, pogledat kakšne imate goste,... Pogledal sem z upanjem, da bom videl Natalijo na odru pod starim mostom, z gosti, nagradnimi igrami, tisto interesantno oddajo, ki je bila samoumevna nekoč. Upal sem da ste mojo lanskoletno kritiko vsaj malo upoštevali in da bo oddaja z gosti trajala spet 2 uri kakor nekoč, z vklopi v živo na jurčkov oder ipd.

In kaj sem doživel? Oddaja je bila že končana v manj kot 15 minutah. Nisem vedel ali se mi blede ali je to resnica :)

odločil sem se pogledati spored na vaši spletni strani (teleteksta še nimate :)) in sem ugotovil da je tako predvideno vsak dan.

Sedaj pa vas vprašam, kje so reportaže, a se letos ne moramo obetati niti njih? A bo vsa oddaja le prebiranje sporeda?

Žal mi je, da televizija, ki mi je bila nekoč (ja na žalost) najbolj všeč tako propada in izgublja gledalce, kljub velikim finančnim vložkom v tehnologijo.

Sicer iz izkušenj na žalost vem, da moje besede letijo spet v prazno, ampak z upanjem ponovno pišem.

Sprejmite to kritiko dobronamerno, delajte projekte, ki ste jih začeli (tradicionalni dobrodelni koncert???), naj ne bodo vaše edine reportaže s kurentovanja, trudite se z zabavnimi oddajami, naredite jih privlačne, da bo kdaj finalna rdeča preproga lahko spet na Rakušovem trgu.

Polagam vam na srce, borite se za gledalce, kajti v nasprotnem primeru je vsa tehnologija brezpredmetna. To je kakor da bi premožen človek živel življenje klateža.

Želim vam veliko uspehov in upam da bom naslednje leto, ko bom spet na RTS-u pogledal kaj druga kot Kroniko, pozitivno presenečen, ali pa morda celo prej.

Lep pozdrav,

Tomaž
Natalija Bratkovič
Citiraj 01.07.2010 @ 20:14
Festivalski pozdrav!

Najlepša hvala, da ste si vzeli čas in z nami delili Vaš pogled na to dotično temo. Popolnoma se strinjamo, da so naloge festivalskih medijev resne in kot takšne jih tudi jemljemo, kar dokazuje dejstvo, da se trudimo pestro in raznoliko, zelo objektivno, zlasti pa zabavno poročati o dogajanjih, ljudeh, koncertih.. skratka vsemu, kar tudi letošnji festival Lent zaznamuje in ponuja. Kriza na žalost tudi našega medija ni izpustila - vedeti je treba, da naš program (kamor sodi tudi oddaja RTS Lent) finančno ne podpira država, oddaje ne moremo prijaviti na razpis s katerim bi dobili kakšna dodatna finančna sredstva, tako da smo v celoti odvisni od sponzorjev in poslovnih partnerjev, ki pa se soočajo z enako krizo kot vsi. Gre za precej začaran krog, katerega rezultat jeletos krajši program, krajša oddaja RTS Lent. Naši gledalci in gledalke si zaslužijo vso prednost in kot je sprva kazalo, oddaje RTS Lent skorajda danes ne bi bilo a smo jo vseeno uspeli umestiti v program, uspeli smo celo narediti dve različici oddaje - prva je ob 20h, njena naloga je zlasti osveščati in informirati, kaj vse se na Lentu v posameznem dnevu dogaja, druga pa je po 23.uri, katere naloga je pokazati sveže posnetke iz aktualnih dogajanj. Druga stvar, ki nekako klesti čas (dolžino) oddaje RTS Lent je tudi dejstvo, da se vsako leto soočamo s težavami okrog pridobivanj dovoljenj za daljše objave in neposredne prenose posameznih koncertov. Le malokdo ve, da morajo za recimo 15 minutni neposredni prenos iz Glavnega odra na Dravi nastopajoči dati soglasje, s katerim dovoljujejo ta neposredni prenos in četudi imamo naziv "Uradna festivalska televizija" je ogromno nastopajočih proti temu, da se njihovo delo neposredno prenaša ali snema v daljših kosih in potem objavi. Mi imamo tehnologijo, s katero resnično lahko naredimo domala vse, a se ovire začnejo pri izvajalcih. Smo pa okrog oddaje RTS Lent že naredili tudi načrt za v prihodnje. Oddaja bo, če ne prihodnje leto pa zagotovo leta 2012 znova takšna, kot je bila 3 leta nazaj. V načrtu imamo znova studio na lentu, v osrčju samega dogajanja, tudi program, ki je del naših želja in načrtov zajema 120 minut in občutno večjo ekipo, seveda z reportažnimi avtomobili in prenosnimi režijami, s katerimi lahko omogočamo vklope in neposredne prenose posameznih prireditev.

Ne bi se strinjala, da gre le za prebiranje sporeda, je pa res, da o sporedu moramo govoriti, ne nazadnje je naša naloga da povemo, kdaj, kje, kdo in s čim vabi na posamezna prizorišča. Razumeti je pač treba okoliščine, ki mnogim niso samoumevne a jih iz naše strani moramo sprejeti in se jim prilagoditi.

Vseeno upam, da boste RTS Lent spremljali, ker oddaja - četudi 15 minut - ponuja res veliko informacij in zanimivih trenutkov, ki se jih ekipa trudi ujeti v objektiv in prenesti preko zaslonov v dnevne sobe gledalcev in gledalk..

Festivalski pozdrav,

Natalija Bratkovič
Cyb3rking Dinim islam Özgür Kuru Temizleme casus telefon